3 Kasım 2015 Salı

Efes, Daçka, Banvit, Trabzonspor, Gaziantep'te geçen hafta

Ekim ayı sona ererken Avrupa'da mücadele eden takımlarımızın son haftayı nasıl geçirdiklerini hatırlayalım...



           Anadolu Efes'ten başlayalım; Efes artık gelenek haline getirdiği 'Euroleague ilk turundaki saçma yenilgiler'i Cedevita karşısında sürdürdü. Efes, Cedevita karşısında maça çok iyi başladı ve ikinci çeyreğin başında fark çift hanelere çıktı ama pota altında Bilan ve dışarda Filepic-Babic'in etkili oyunları Cedevita'yı skorda tuttu. Son beş dakikaya girilirken fark yine sekiz sayıya çıktı ama son dakikalarda Efes hücumda son derece verimsiz olurken, Cedevita'da Bilan'a Pullen eşlik etti ve Cedevita Euroleague sezonundaki ilk galibiyetini kazandı. Bu maçta Cedevita 7/17 üçlük ve 18/19 serbest atış isabetiyle oynarken, Efes 10/27 üçlük ve 9/18 serbest atış isabetiyle oynadı.


Ligde Büyükçekmece ile 'İstanbul derbisi'ne çıkan Efes bu maçtan rahat galibiyetle ayrıldı. Tyus'un oynamadığı maçta Efes sadece ilk yarıda zorlandı ve ikinci yarıda özellikle pota altında Saric-Ahmet ikilisiyle fark yaratarak rahat bir galibiyete gitti. Ahmet 18 dakikadan kısa süre almasına rağmen 10s -10 r ile oynadı. Heurtel 13s -6r- 9a ile oynadı. 





Son haftaların formsuz takımı Darüşşafaka Doğuş'tan devam edelim. Sezonu hayal kırıklığıyla açan Darüşşafaka, Euroleague'de Malaga deplasmanına gitti. Rakip formunun zirvesinde olsa da DD'den daha iyi performans göstermesini beklerdim diyebilirim. Daçka ilk bölümde iyi oynasa da, rakip takımın dış şutlarla üstünlüğü ele geçirmesinden sonra ikinci yarıda sahaya hiçbir şey koyamadı. Birçok hücumda set oturtulamadı ve takım dengesiz şutlara gitmek zorunda kaldı. Bu şutların çoğu isabetli olmasa, çok büyük bir hezimetin olabileceğini söyleyebiliriz.

Darüşşafaka Doğuş, ligde TED Ankara'yı konuk etti. Bu sezon yaptığı transferlerle dikkat çeken TED'in bu sezon Avrupa'da mücadele etmeyen Türk takımları arasında en ciddi kadroyu oluşturduğunu söyleyebiliriz -kağıt üstünde- TED bu maça iyi başladı, 4-9'dan sonra Semih Erden'in etkili oyunu başta olmak üzere yıldızlarıyla etkili olan DD 19-4'lük bir seri yakalayarak öne geçti ve farkı açtı. İkinci çeyrekte Tomas'ın skorer oyunu DD'nin dengesini bozdu; maç boyunca DD skorda öne gitse de son bölüme kadar fark açılmadı. Son bölümde Markoishvili'nin kritik basketleriyle farkı açan DD nihayet galibiyet almayı başardı. 


Darüşşafaka Doğuş, Amerikalı gard Scottie Wilbekin'i transfer etti. Geçen sezonun son bölümünde AEK'da oynayan '93lü gard, sezon başında Philly '76ers ile anlaşsa da sezon başlamadan önce serbest bırakıldı. Abartılı skorlar üretmeyen, ortalama bir dış şutör ama pozisyonuna göre kötü bir serbest atıcı olduğunu söyleyebiliriz.







Sezona kötü başlayan ama son haftalarda ritm bulan Banvit'e bakalım. Banvit, Efes deplasmanında istediği basketbolu oynadı, son saniyede şanslı bir şutla kazandılar ama kaybetmiş olsalar bile o maçla birlikte çıkışa geçtiklerini söyleyebilirdik. Eurocup'ta Steaua deplasmanına giden Banvit maç boyunca rahat basketbol oynadı ve son bölümde farkı iyice açarak Eurocup'taki ilk galibiyetlerini aldılar. Bu maçta, rakibi 65 sayının altında tutan Banvit'te Keith Simmons'ın bildiğimiz savunma lideri rolündeki etkinliğinden bahsedebiliriz. DeShawn Stephens da zaten pota altı rotasyonu oldukça zayıf olan rakip karşısında etkili oldu. Faul problemine rağmen Moerman ve kenardan gelen AJ Slaughter'ın oldukça etkili olduklarını söyleyebiliriz.


Ligde Gaziantep'i konuk eden Banvit, maça 10 sayılık bir seriyle başladı. Maçın kalan bölümünde Gaziantep maçın kopmasına izin vermedi ama maç boyunca Banvit öndeydi ve 83-76 ile galip geldiler. Bu maçta dışarda D.Johnson, pota altında Vidmar çok etkili oldular. Banvit'te arka arkaya gelen galibiyetle işlerin rayına girdiğini söyleyebiliriz...







Trabzonspor Medical Park, bir iyi-bir kötü performansına devam ediyor ama son dönemde Velickovic'in iyileşmeye yakın olması ve takıma yeni katılan yabancıların da uyum sağlamalarıyla takımın olumlu sinyaller verdiğini söyleyebiliriz... Eurocup'ta Buducnost'u ağırlayan Trabzon, ikinci çeyrekteki kötü performansından sonra üçüncü çeyrekte tamamen farklı bir performans sergiledi ve oyunun iki tarafında da çok etkili oldular. Son bölümde Trabzonspor, maçı krize soksa da Buducnost'un da yakaladığı fırsatları iyi değerlendirememesiyle maç ev sahibi takımın oldu. Bu maçta Kinsey 23s- 7r- 6a- 4tç ile muhteşem bir performans sergiledi, Hardy 15s- 6a ile oynadı, Odom 7 asist yaptı, Kulig'in de iyi oynadığını söyleyebiliriz.

Ligde Karşıyaka deplasmanına giden Trabzonspor, farkın hiçbir zaman çift hanelere çıkmadığı maçta son bölümü kötü oynadı ve kaybetti. Bu maçta Darius Odom sezonun en iyi performansını sergiledi ama Stipanovic-Kulig ikilisinin ikisini birden faul problemine girince pota altında Colton Iverson'ı durduramayan TS maç sonunda direnemedi.





Son olarak da Europe Cup'ta mücadele eden Royal Halı Gaziantepspor'dan bahsedelim. İlk haftada zayıf rakibi Inter Bratislava'yı konuk eden Gaziantep ilk bölümde sıkıntı yaşasa da Jawad-Can Uğur'un dış şutlardaki etkinliği ve Bratislava'nın top kayıplarıyla farkı açtı. Andy Rautins yine çok kötü bir performans sergiledi, Amerikalılar Earl Calloway ile Jawad Williams'ı takımı sırtlayan isimler oldular.

RHG ligde ise Banvit deplasmanında çok kötü başladı, sonra toparlansa da bir türlü öne geçemedi. Jawad Williams'ın oynamadığı maçta Calloway 23s- 3a, King 14s- 7r ile etkili oldular; Altan Erol'un çıkışı da önemli.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder