6 Kasım 2015 Cuma

Federer - Basel 2015

                                                         




              Federer'in burada top toplayıcılık yaptığı, hatta kendisinin de belirttiği gibi korta bisikletiyle geldiği bu turnuvada 11. kez üst üste finale çıkıp 7. şampiyonluğunu kazandı. Peki şampiyonluğa kadar hangi
rakiplerle nasıl oynadı ? Hemen onlara bakalım...
2. TUR: Mikhail Kukushkin
Federer Şangay'da ki ilk maçında elenmesinin ardından buraya bir anlamda biraz daha dinlenerek geldi. Federer ilk turda Kukushkin'i 6-1 ve 6-2'yle 2-0 yenerek 3. tura yükseldi... Rahat bir galibiyet oldu.


3.TUR: Philipp Kohlschreiber: Federer maça rahat başlasa da yaptığı basit hatalarla Kohlschreiber'i maça ortak etti. Ama inanılmaz seyircisiyle maçı 6-4 4-6 ve 6-4 kazanmayı başardı. David Goffin ile eşleşti.
ÇEYREK FİNAL: David Goffin: Geçen yıl finalde karşılaştığı isimle bu kez çeyrek finalde karşılaşan Federer yine üst seviye performans sergileyemese de tekrardan inanılmaz seyircisiyle turu geçmeyi başardı. Son sette çok iyi oynadığını da belirtmek lazım... (6-3 3-6 6-1)


YARI FİNAL: Genç raket Jack Sock'a karşı önceki 2 maça göre daha güven veren bir oyunla oynayarak 6-4 ve 6-3'lük setlerle rakibini 2-0 yenerek üst üste 11. kez finale yükseldi...

VE DEV FİNAL. Federer-Nadal. Bu ikili 2014 Avustralya Açık'tan bu yana ilk kez karşı karşıya geldiler.
Tam anlamıyla bir tenis ziyafeti oldu. İlk seti üstün oyunuyla 6-3 Federer kazandı. 2. sette 5-5'te setin kırılma anı oldu ve Nadal 2. seti 7-5 aldı. Ve final setinde seyircinin de büyük desteğiyle Federer 6-3'lük final setiyle Nadal'ı 6-3 5-7 ve 6-3'lük setlerle 2-1 yendi.
Şampiyonluk puanında ki müthiş hırslı sevinci, 34 değilde 24 yaşında gibi oynaması Roger Federer'i yaşayan efsane yapıyor... Federer bu şampiyonluğuyla 88. şampiyonluğunu elde etmiş oldu.
Ve benim için turnuvanın belki de en özel anı. Federer ve Nadal'ın top toplayıcı çocuklara madalyalarını takmaları. Simply The Best şarkısıyla birlikte madalyaları takan Federer ve Nadal çok güzel görüntülere sahne oldular. Her top toplayıcıyla el sıkışıp konuşmaları da ayrı bir incelikti. Ve tabiki tüm bunların ardından Federer'in top toplayıcı çocuklarla yaptığı pizza ziyafeti görülmeye değerdi...



Kerem Kutal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder