17 Kasım 2015 Salı

Efes, Daçka, Banvit, Trabzonspor, Gaziantep'te geçen hafta

Bu haftanın maçları...


                                                 ANADOLU EFES



Efes, Euroleague'de 'kazandığı maçları kaybetme serisi'ni sürdürdü. Bu hafta ise en dramatik yenilgi geldi diyebiliriz. Efes maça Heurtel-Birkan-Cedi-Saric-Tyus beşiyle başladı ama ilk bölümde etkili olamadı. Olympiakos ilk 15 dakikada skoru 30-15'e getirirken Efes için iyi haberler Spanoulis'in faul problemine girmesi ve Young'ın sakatlık nedeniyle devre dışı kalması oldu. Heurtel-Diebler-Birkan-Brown-Düverioğlu beşi sahadayken 15-6'lık bir seri yakalayan Efes farkı kapattı ve 26.dakikada 45-43'le ilk kez öne geçti. Son çeyreğe 54-54'le girildi ve son çeyreğin ilk yarısında Granger şov vardı. Takımın ilk 18 sayısının 13'üne imza atan Jayson Granger 36.dakikada 72-61'le takımı öne taşıdı. Son dakikaya da 72-65'le önde girilirken, Efes bir türlü son noktayı koyamadı, Heurtel'in kaçırdığı iki serbest atışla Olympiakos maçı kazanma şansını da yakaladı ama 76-76 bitti... Uzatmada Mantzaris-Spanoulis-Printezis'siz oynayan Oly Lojeski ve Papapetrou'nun sakin ve etkili oyunlarıyla maçı 91-87 kazandı... 16/27 ile serbest atış atan Efes'te Granger 26 sayı üretti, Saric 11s- 10r- 4a ile oynadı.


Efes iki gün sonra ise ligde kaybetti. Sinan Erdem'deki maçta ilk üç çeyreğe Efes iyi başladı ama Beşiktaş her defasında geri geldi. Pota altında Murphy ve Lampe'nin etkili oyunlarıyla rakibini yıpratan Beşiktaş, çeyrek sonlarının üstün tarafı oldu. Son bölümde ise Efes farkı en fazla 6 sayıya indirdi ve Beşiktaş 79-73'le galip geldi.




                                           DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ



Euroleague'de Daçka'dan zafer geldi demek zor olsa da, isim olarak çok büyük olan rakibini zor bir atmosferde yenerek takımın özgüveni yerine geldi ve ligin ikinci yarısı için tur ümitleri arttı. Maça Lucas-Redding-Markoishvili-Milko-Semih beşiyle başlayan Daçka ilk bölümde Semih Erden'in etkili oyunuyla öne fırlasa da üstünlüğünü fazla sürdüremedi. Farmar'ın etkili oyunuyla Maccabi rakibini yakaladı ve farkı açamasa da skorda öne geçti. Maçın ikinci yarısına Redding yerine Wilbekin'le başlayan Daçka fark yarattı; Markoishvili'nin ve kenardan gelen Slaughter'ın da müthiş oyunlarıyla farkı açan Daçka maçı 84-76 kazandı. Bu maçta Markoishvili 22s- 3r ile, Milko Bjelica 11s- 8r- 4a ile, Semih Erden de 16s- 5r ile oynadılar.


Formda Daçka, ligde de deplasman zaferiyle devam etti. Farklı bir şekilde Harangody dışarda kaldı ve Daçka maça iki kısa forvetle; Markoishvili ve Preldzic'le başladı. Mahmuti'nin bu taktiği Konya'da tuttu. Maça 12-1'le başlayan Daçka maç boyunca farkı korudu diyebiliriz. Maç boyunca fark en fazla beş sayıya indi, son bölümde farkı açan Daçka 91-76 ile rahat bir galibiyet aldı. Bu maçta sadece 19 dakika oynayan Wilbekin 15s- 5a ile yıldızlaştı.


                                                                       BANVİT



Banvit bu hafta Bandırma'da iki zorlu maç oynadı ve Avrupa'da kazanıp, ligde kaybettiler. Aris maçında konuk takım maça iyi başlayan taraf oldu, altı dakikada 5-15 olduktan sonra Fortson ve Vidmar'ın etkili oyunlarıyla farkı kapatan Banvit ilk yarıyı 39-33 önde kapattı. Son olarak 28.dakikada 57-58'le öne geçen Aris karşısında Banvit son 12 dakikaya tam 39 sayı sığdırdı ve maçtan çift haneli farkla üstün ayrıldı. Fortson 13s- 11r- 10a ile triple-double yaptı, Johnson 27s- 3a ile sezonun en iyi maçını çıkardı; Vidmar da 24s- 12r ile oynadı.


Haftasonu Uşak'ı konuk eden Banvit maça iyi başladı. 11.dakikada 24-14'le fark çift hanelere çıktı. İkinci yarının başında da 43-33 olduktan sonra Uşak 29-9'luk bir seri yakaladı ve son çeyreğin başında avantajı lehine çevirdi. Uşak 73-67 kazandı ve ligde bir önemli galibiyet daha aldılar.






                                             TRABZONSPOR MEDICAL PARK


Trabzonspor Medical Park, bu hafta ters bir hafta geçirdi ve Avrupa'da kaybederken, ligde kazandılar... Eurocup'ta turnuvanın en pahalı takımı Unics Kazan'la karşılaşan TS, maça iyi başladı. İlk çeyrek sonunda skor TS lehine 22-16 oldu. Bu dakikadan sonra Kazan skoru dengeledi ve bir adım öne geçti. Son çeyreğe de başabaş girilmesine rağmen Unics Kazan son bölümde yine tecrübesiyle farkı açtı, 78-64 ile rahat kazandılar. Velickovic 14s- 10r- 5a ile oynarken, Odom 5s- 1a/ 4tk ile oldukça kötü oynadı.


Trabzonspor MP ligdeki ilk galibiyetini Ankara'da aldı. Türk Telekom maça iyi başlayan taraf oldu ve sekiz dakikada 18-8 ile farkı çift hanelere taşıdılar. Bu dakikadan sonra Hardy-Stipanovic'in etkili oyunlarıyla TS farkı kapattı ama uzun bir süre denge bozulmadı. 34.dakikada skor 72'de eşitlendikten sonra son altı dakikada 18-8'lik bir seri yakalan TS altıncı maçta ilk kez galip gelmiş oldu. Hardy 22s- 9a, Stipanovic 20s- 11r ile oynadılar.




                                          ROYAL HALI GAZİANTEPSPOR



FIBA Europe Cup'ta Slask'ı ağırlayan Gaziantep, maça iyi başladı. İlk bölümde fark çift hanelere çıkmadı, ikinci çeyrekte Ruzic ve King'in pota altındaki etkili oyunlarıyla farkı açmaya başlayan RHG üçüncü çeyreğin sonunda farkı 20 sayının üstüne çıkardı ve rahat bir galibiyet geldi. King 13s- 8r- 4a ile oynarken Slask çok kötü bir maç çıkardı. 3/17 üçlük, 7/17 serbest atışla maça tutunamadılar.



Ligde İzmir'e giden RHG maça Rautins'in dış şutlarıyla iyi başladı ve ilk dakikada skor 6-2 oldu. İkinci çeyreğin ortasında skor 23-20 olduktan sonra gaza basan KSK 10-3'lük bir seriyle ilk yarıyı önde tamamlasa da ikinci yarının başında öne geçen yine RHG oldu. 32.dakikada skor RHG lehine 58-50 olduktan sonra KSK'nın 14-2'lik serisi onları öne taşıdı ve son saniyelerde Jawad Williams'ın kaçırdığı serbest atış da Karşıyaka'nın galibiyetini ilan etti.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder