6 Ekim 2015 Salı

2015-16 Oklahoma City Thunder




Geçen sezonu büyük yıldızı Kevin Durant'dan yoksun geçmesine rağmen harika bir sezon geçiren Russell Westbrook'un performansıyla biraz olsun ayakta kalıp lige tutunmaya çalışan fakat şampiyonluğa ulaşamayan OKC Thunder'da Kevin Durant'ın dönmesiyle de dünyanın dört bir yanındaki taraftarlarını heyecan saran ve artık şampiyonluk için gün sayan bir takım görülüyor. Şampiyonluğun en büyük favorisi olarak gösterilen Oklahoma temsilcisi Thunder'a yeni sezona merhaba değerlendirmesi yapalım.





2015-16 Oklahoma City Thunder

•G: Russell Westbrook(C) - D.J. Augustin - Cameron Payne - Julyan Stone
•SG: Dion Waiters - Dez Wells
•SF: Kevin Durant(C) - Anthony Morrow - K.Singler - A.Roberson - J.Huestis - M.Qualls
•PF: Serge Ibaka(C) - Nick Collison - Steve Novak - Talib Zanna
•C: Enes Kanter - Steven Adams - Mitch McGary
•Coach: Billy Donovan

NBA Draft'15

•Dakari Johnson: C, 2 Pick 18, US.



Russell Westbrook; geçen sezonun takımını sırtlayan ismi, belki şampiyon yapamasa da Kevin Durant gibi büyük bir yıldızın eksikliğinde takımı bu denli ayakta tutarak ve bunu üst düzey performanslar sergileyerek, normal sezonun son zamanlarında artık alev alarak sezonu harika bir istatistik ile tamamlayan Russell Westbrook, yeni sezona Kevin Durant'ın da dönmesiyle bomba gibi girmeyi hedefliyor. Yeni sezona en büyük favori olarak başlaycak OKC Thunder'ın yıldız ismi Russell Westbrook bu sezonda takımını sırtlayacak en büyük isimlerden biri olacak. Peki Westbrook'un geçen sezonu nasıl geçti? 

NBA'de 7.sezonunu geçirecek olan Russell Westbrook, Draft'08'de Seattle SuperSonics tarafından 4.sırada seçilen Thunder'in yıldız ismi Westbrook; geçen sezon 28.1 sayı ortalamasıyla maç başına sayı istatistiği olarak kariyer rekoru kırdı. Öte yandan geçen sezonu 28.1 sayı, 8.6 asist ve 7.3 ribaund istatistikleriyle tamamlayan Rrussell Westbrook kariyerininde de şu ana kadar maç başına 21.1 sayı, 7.1 asist ve 5.2 ribaund istatistiklerini yakalamış oldu.

Dion Waiters; sezonun en büyük şampiyonluk favorisi olan OKC Thunder'de iki numarada yer alan Dion Waiters geçtiğimiz yıllardan bugüne bu sezonuyla beraber NBA'deki 3.sezonunu geçirecek. NBA Draft'12'nin 4 numarası olarak Cleveland Cavaliers tarafından seçilen ve geçtiğimiz 2014-15 sezonunda OKC Thunder ile tanışıp ilk sezonunda 47 maça çıkan ve bu maçların 20'sinde ilk beş başlayan 91' doğumlu 23 yaşındaki Dion Waiters'in bu sezon Thunder ile ilk beş başlaması büyük olasılık olarak gösteriliyor. 

Geçtiğimiz sezonu 11.8 sayı, 2.0 asist ve 2.4 ribaund istatistikleriyle noktalayan ve Play-off yapamadıkları 2014-15 sezonuyla birlikte kariyerinde 14.0 sayı, 2.6 asist ve 2.5 ribaund istatistiklerini de yakalamış oldu.


Kevin Durant; Oklahoma City'nin büyük umut beslediği, sezona sakatlıktan dönerek büyük özgüven ile girmeye hazırlanan ve kendinin bu alanda en iyi, en büyüğü olduğunu ispatlaması için çıkacağı maçlar, takımının ve taraftarlarının ona güvenerek şampiyonluk hayalleri olan ve bunları gerçekleştirebilecek bir oyuncu; Kevin Durant. İşte bu isim sakatlıktan dönüyor. Daha önce şampiyonluk kazanamamış ve artık tecrübesiyle de takım arkadaşlarıyla da beraber şampiyonluğun en büyük favorisi artık Kevin Durantlı OKC Thunder. 

Geçtiğimiz sezonda sadece 27 maça çıkabilen ve bu çıktığı maçların hepsinde ilk 5 başlayan 27 yaşındaki Durant, geçtiğimiz sezon ortalama 33 dakika süre aldığı maçlarda 25.4 sayı, 4.1 asist ve 6.6 ribaund istatistiklerini yakalamayı başarmış ve böylelikle kariyerinde 27.3 sayı, 3.5 asist ve 6.9 ribaund istatistiklerini de yakalamış oldu. Belki devam etse bu istatistikleri katlayarak arttıracak belki takımını şampiyonluğa taşıyacak bir oyuncuydu fakat yaşadığı sıkıntılı günlerden sonra yaşadığı sakatlıklardan sonra sadece kariyerindeki asist ortalaması konusunda yükselişe geçtiği görünüyor. Diğer tandan maç başına yaklaşık 2 sayılık bir düşüş yaşadığı görünen Durant'ın bu sezon neler yapacağı daha doğrusu neler yapabileceği ve takımını Westbrook ile birlikte sırtlayıp şampiyonluğa koşabilecek mi? sorularına da yanıt olacak.


Serge Jonas Ibaka Ngobila; daha doğrusu aslında daha çok bilinen adıyla Serge Ibaka, Kongo doğumlu Ibaka NBA Draft'08'de Seattle SuperSonics tarafından 24.sırada seçilmiş ve 1 sezon sonrada 2009 yılında Oklahoma City Thunder'ın kadrosuna katılmıştır. O günden bugüne OKC Thunder formasıyla sahaya çıkan Ibaka; takımını sırtlayan liderlerden aynı zamanda takımın 3 kaptanından biri konumunda. İspanya Milli Takımı'nın formasını da giyen Ibaka, 2012 ve 2013 sezonlarında da OKC Thunder formasıyla NBA Blok Lideri ünvanını kazanmıştır. 

Ibaka'nın son sezonuna göz atacak olursak geçen sezon da NBA'de OKC Thunder forması giyen Ibaka 64 maç forma giydiği tüm maçlarda 64 kez ilk 5 başladı. Ortalama 33.1 dakika süre olan Kongo doğumlu İspanyol oyuncu 14.3 sayı, 7.8 ribaund ve 2.4 blok istatistikleriyle mücadele ederek kariyerindeki 6. yılında 11.4 sayı, 7.5 ribaund ve 2.6 blok istatistiklerini de yakalamış oldu.

Enes Kanter; Bir zamanlar ve alt yapıda oynadığı dönemlerde Türk Milli Takımı forması da giymiş olan ve NCAA'Da Kentucky ile Draft'a katılarak ve Utah Jazz tarafından NBA Draft'11'de 3.sıradan seçilen Kanter geçen sezon katıldığı OKC Thunder'de sezonu 18.7 sayı gibi başarılı bir sayı ortalamasıyla da kapatmış oldu. Yaşadığı olaylar nedeniyle Milli Takım aday kadrosuna davet edilmeyen Kanter peki geçen sezonunda nasıl bir performans sergiledi?

Sezona Jazz formasıyla başlayan daha sonra 49 maçın ardından OKC Thunder'a giden ve OKC Thunder'De çıktığı 26 maçın 26sında da ilk 5 başlayan fakat Play-off yapamadıkları OKC Thunder ile 18.7 sayı, 11.0 ribaund, 1.1 asist ve 0.5 blok istatistik ortalamasını da yakalamış oldu. Jazz formasıyla ise çıktığı 49 maçta 48 kez ilk 5 başlayan Enes Kanter, Jazz formasıyla ise 13.8 sayı ortalamasını tutturarak sezonun sonunda 15.5 sayı, 8.9 ribaund ve 0.4 blok istatistikleriyle sezonu noktalamış oldu. Böylelikle kariyerinde ise 10.2 sayı, 6.4 ribaund ve 0.4 blok istatistiklerini de tutturmuş oldu.

Bir de ek olarak gelecek sezonlar için FA yolu gözüken oyuncularu bir tablo yoluyla inceleyecek olursak ise:




 Kıssadan hisse olarak artık yavaştan bilgileri de verdikten sonra toparlayacak olursa, geçen sezonun en talihsiz takımlarından biri sayılacak OKC Thunder'da belki de şampiyonluk isteğini ateşleyen en büyük nedenin Kevin Durant'ın dönmesi olduğu açık ve net olarak görülmektedir. Peki bu sezon bu şampiyonluğu alabilecekler mi? Spurs veya geçen sezonun şampiyon kadrosunu koruyarak giren Warriors ya da Clippers gibi güçlü bir yapı ile lige girmeyi hedefleyen bir çok takım ile karşılaşacak ve Batı'nın zirvesine oturarak büyük olasılıkla Doğu'dan gelecek Cavaliers ile şampiyonluk için final yolunda kapışmayı bekleyecekler. Bu yolunda o kadar kolay olmadığını herkes biliyor. Şu an için ilk 5lerinde daha önce hiç şampiyonluk heyecanını tatmamış ve parmağını yüzüğü geçirmiş olan bir oyuncu bulunmadığını da eklemek gerek. Daha öncede Miami Heat karşısında final heyecanı tadan fakat Jamesli Wadeli kadroya final serisinde 4-1 ile geçildiklerini de unutmak olmaz. Çoğu NBA takipçisine göre bu sezonun şampiyonluğu en çok hakeden takımı ve bu sezon parmaklarında yüzük görmek istedikleri Kevin Durant umarım bu sezon herhangi bir talihsizlik yaşayıp da sevenlerini, taraftarlarını üzmezler. Umarım bu sezon geçen tüm sezonlardan daha çok basketbola doyacağımız ve daha çok NBA heyecanı tadacağımız, rekabeti bol bir sezon olması dileğiyle...












                                                                                                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder