30 Ekim 2015 Cuma

WTA Singapur - Gruplar Değerlendirmesi



WTA Yıl Sonu Finalleri'nde grup maçları geride kaldı... 


                                              KIRMIZI GRUP


Bu grupta Maria Sharapova fırtına gibi esti. Wimbledon sonrasında sadece bir maça çıkan -o maçı da bırakmak zorunda kalan- Sharapova, beklenmedik şekilde müthiş maçlar çıkardı ve Radwanska-Halep-Pennetta'yı çok iyi maçlar çıkararak devirdi. Maçlara kötü başlayan Sharapova, Radwanska maçında ilk seti de kaybetti ama sonraki iki maçta çabuk toparlanarak setleri lehine çevirdi...


Agnieszka Radwanska, ilk iki günde kötü maçlar çıkarmadı ama Sharapova-Pennetta maçlarını kaybetti. Son günde ise kendisi adına adeta bir mucize oldu diyebiliriz. Halep karşısında ilk set tiebreak'inde 1-5 geriye düşen Radwanska, alan değişiminden sonra arka arkaya altı puan kazandı ve ikinci sette Halep'in duygusal düşüşüyle beraber maçı kazandı. Yarı finalist olması için bu yetmiyordu, Sharapova'nın da Pennetta'yı yenmesi gerekliydi ve Sharapova'nın da rahat galibiyetiyle yarı finale yükseldi.

Simona Halep, grubun hayal kırıldığı yaratan ismi oldu. 1 nolu seribaşı olan Halep haftaya iyi de başladı. Açılış maçında Pennetta karşısında ilk setteki mükemmel oyunu ve ikinci setin de sonundaki iyi oyunuyla kazandı ve US Open rövanşını almış oldu. İkinci maçta formda Sharapova karşısında tutunamadı. Son maçta ise Radwanska karşısında ilk sette tiebreak'te kazanmaya çok yakınken kaybetti ve devamında yaşadığı duygusal düşüşle ikinci sette etkili olamadı. 


Flavia Pennetta, ilk maçta Halep karşısında ilk sette ortada yoktu, ikinci setin başında WTA Finalleri'nde olduğunu farketti. İkinci maçında Radwanska karşısında etkili oynadı ve iki sette bitirdi. Son maçında ise Sharapova karşısında direnemedi ve kararından vazgeçmezse profesyonel tenis kariyerini sonlandırmış oldu.




                                                                 BEYAZ GRUP


Finallere ilk kez kalan Garbine Muguruza, mükemmel bir grup aşaması geçirdi. İlk iki maçında Safarova ve Kerber karşısında neredeyse hiç zorlanmayan Muguruza, son maçında Kvitova karşısında zorlandı. İlk seti Muguruza, ikinci seti Kvitova 6-4 kazandılar. Final setinde müthiş bir mücadele izlediğimizi söyleyebilirim; Kvitova'nın son derece formda ve istekli olduğunu gördük, böylesine istekli ve konsantre oynayan Kvitova'yı yenebilecek kadın tenisçi sayısı birkaç tanedir, Muguruza seti 2-4'ten çevirdi ve 7-5'le kazanarak gruptan 3/3'le çıktı.


Petra Kvitova, ilk günde Kerber karşısında pek iyi bir performans sergileyemedi; ikinci maçta vatandaşı Safarova'yı zorlanmasına rağmen iki sette geçti. Son maçta Muguruza karşısındaki müthiş performansına rağmen kaybetti ama diğer tarafta vatandaşı ona kıyak geçince yarı finale çıkmış oldu.


Lucie Safarova yılın ikinci yarısında pek iyi sonuçlar alamamıştı ve son haftada da Navarro'nun kötü performansıyla final yolu açılmış oldu. Finallere de kötü başladı, ilk iki maçını kaybederek elendi, formalite icabı oynanan Kerber maçında ise müthiş bir performans sergiledi ve Kerber'i yenerek vatandaşı Kvitova'yı yarı finale taşımış oldu.


Angelique Kerber, ilk gün Kvitova'yı yenmesine rağmen sonraki iki günde kötü mağlubiyetler aldı. Muguruza yenilgisi normal olsa da Safarova karşısındaki kötü performansı normal olarak nitelendirilemez. Kerber ilk gün sonrası tur için avantajlıyken ilk turda elendi. 




                                                    ÇİFTLER



Kırmızı Grup: Chan kardeşler ilk iki maçta aldıkları galibiyetlerle gruptan çıktılar. Son maçta ise İspanyollar Muguruza/Navarro, Chan kardeşleri yenip grubu lider tamamladılar. Yılın dikkat çeken çiftleri Safarova/Mattek ve Garcia/Srebotnik elenmiş oldular. 


Beyaz Grup: Yılın fırtına gibi esen çifti Hingis/Mirza Singapur'da müthiş durumdalar. Hiçbir seti tiebreak'e bile bırakmadılar ve rahat rahat yarı finale çıktılar. Hlavackova/Hraceka çifti ilk günde Babos/Mladenovic'i yendiler, diğer iki gündeki maçlarını kaybetmelerine rağmen yarı finalist olmayı başardılar.




YARI FİNALLER


Tekler: Sharapova-Kvitova ve Muguruza-Radwanska

Çiftler: Hingis/Mirza-Chan kardeşler; Muguruza/Navarro-Hlavackova/Hradecka






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder