30 Ekim 2015 Cuma

2014-15 NBA Sezonun En İyi 10 Oyuncusu!


Yeni sezonun başlamasıyla geçen sezona son kez şöyle bir göz atarak 2014-15 sezonunun en iyi 10 oyuncusuna bakacağız. 

10- DeMarcus Cousins

Listemizin 10.sırasında yer alan oyuncu Sacramento Kings takımından DeMarcus Cousins! Pivot mevkisinde görev alan oyuncu, geçen sezonu çok iyi bir şekilde tamamladı. Takımında önemli görevler üstlenen yıldız pivot, takımını NBA Playofflarına taşımak için her şeyini ortaya koydu. 2015' te kariyerinde ilk kez All-Star oldu ve sezonu double-double ortalamalarıyla kapattı. 2015 yılı bireysel istatistiklerde Sayı Krallığı'nda 5. ve Ribaund Krallığında 3. olarak kariyerinin en iyi sezonunu geçirdi fakat çabaları sonuç vermedi. Sacramento Kings grubunda 4, Batı Konferanslarında 13.sırada bulunarak NBA Playofflarına katılmaya hak kazanamadı. Bu mükemmel başarılara ek olarak, 4.haftada mükemmel performansıyla Batı Konferansında Haftanın En İyi Oyuncusu seçildi. DeMarcus Cousins, Los Angeles Lakers'a karşı yaptıkları mücadelede; oynadığı 37 dakikada toplam 29 sayı, 14 ribaund, 2 asist, 3 blok ve 2 top çalmayla oynayarak maçı kazanmalarını sağladı. O hafta oynanan ikinci maçta, Golden State Warriors'a karşı yaptıkları mücadelede; 22 sayı, 8 ribaund, 6 asist, 1 blok ve 1 top çalmayla yıldızlaştı fakat bu mükemmel performans maçı kazanmalarına yetmedi. Bu mükemmel ötesi performanslarla Batı Konferanslarında Haftanın En İyi Oyuncusu Ödülüne layık görüldü. Sezona damga vuran diğer performanslarından biri ise New York'a karşı yaptıkları mücadelede; 39 sayı, 11 ribaund, 4 asist ve 2 blok ile yıldızlaştı. 39 sayı attığı diğer maç ise New Orleans ve Philadelphia 76ers maçlarıydı. Bu sezon gösterdiği en iyi performans Philadelphia 76ers'e karşı oynadığı maçta; 39 sayı, 24 ribaund ve 1 blokla oynadığı maçtı. Kısaca özetlemek gerekirse, mükemmel bir sezon geçiren yıldız pivot, takımı için her şeyi yaptı fakat takımı NBA Playofflarına gidemedi. DeMarcus Cousins, 5 yıllık kariyerinde en iyi performansı göstererek bu listede yerini almayı başardı!



9- Marc Gasol

Listemizin 9.sırasında yer alan isim Memphis Grizzlies takımından İspanyol oyuncu Marc Gasol! Pivot görevinde oynayan oyuncu, geçen sezon takımıyla birlikte Batı Konferansı Yarı Finallerine kadar yükseldi. 2008 yılından beri Memphis takımında görev yapan oyuncu, kendi NBA kariyerinde sayı ortalama rekorunu kırdı. İspanyol basketbolcunun takımı Memphis, Batı Konferanslarından 55 galibiyetle 5.sıraya yerleşerek NBA Playofflarına katılmaya hak kazandı. İlk turda Portland Trail Blazers ile eşleşen Marc Gasol'lu Memphis, 4-1'lik ezici galibiyetle bir üst tura çıkmaya hak kazandı. Batı Konferansı Yarı Finallerinde, şampiyon Golden State Warriors ile eşleştiler ve 4-2'lik skorla turnuvaya veda ettiler. Marc Gasol sezon ve Playofflar boyunca ortalama olarak toplamda; 17.4 sayı, 7.8 ribaund ve 1.6 blokla istatistikleriyle oynadı. NBA Kariyerinin en iyi sezonunu geçiren İspanyol'un en çok sayı attığı maçlardan birisi Minnesota Timberwolves takıma karşı; 32 sayı, 9 ribaund, 3 asist ve 2 blokla oynadığı maçtı. Takımını o maçta sırtlayan yıldız oyuncu, takımını sezonun ilk maçında galibiyete ulaştırdı. Mükemmel oynadığı diğer maçlardan birisi ise Boston Celtics'e karşı yaptıkları mücadelede; 32 sayı, 8 ribaund, 2 asist ve 1 blokla oynadığı karşılaşmaydı. Yine takımını taşıyan pivot, bu performansla galibiyeti de takımı Memphis'e getirdi. Ve, sırada (şahsi düşüncemdir.) en iyi maçı... Indiana Pacers karşılaşmasında yaptığı; 33 sayı, 13 ribaund,1 blok ve 2 top çalma istatistikleriyle sezonun ilk karşılaşmasında olduğu gibi, sezonun son karşılaşmasında da mükemmel ötesi bir performans gösterdi. Takımının buralara ulaşmasında en büyük etken gözüken ve mükemmel performansıyla göz dolduran İspanyol oyuncu, NBA All-Star'a seçildi ve ilk beşte görev yaptı. Marc Gasol bu mükemmel performansıyla 2014-2015 NBA Sezonunun En İyi Takımına yani Birinci Takıma seçildi. Bu muhteşem iki takımada layık görüldüyse söyleyecek pek bir söz yok, bu listede olmayı hak etti!




8- LaMarcus Aldridge

Yavaş yavaş yükseliyoruz, umarım hoşunuza gidiyordur. Sıra geldi sekizinci sıraya... Listemizin 8. sırasında yer alan oyuncu sezonu Portland Trail Blazers'te tamamlayan, 2015-2016 sezonu transfer döneminde San Antonio Spurs'a transfer olan Amerikan oyuncu LaMarcus Aldridge! Uzun forvet mevkisinde göre yapan oyuncu, geçen sezon Portland formasıyla bir mükemmele imza attı diyebiliriz. NBA Sezonunu 4.sırada 51 galibiyetle tamamladılar. Kuzeybatı grubunu Oklahoma City Thunder'in önünde 1. bitiren LaMarcus'lu Portland, NBA Playofflarına katılmaya hak kazandı. NBA Playofflarında Marc Gasol'lu Memphis'le eşleştiler. 4-1'lik ezici seriyle mağlup oldular ve ilk turda Playofflara veda ettiler. 5 maçta da iyi performans gösteren yıldız oyuncu, takımı için her mücadeleyi verdi fakat bu Memphis karşısında yararlı olmadı. Sırasıyla; 32, 24, 21, 18, 14 sayıyla oynayan oyuncu, maalesef bu güzel performansları taçlandıramadı. Sezon boyunca ortalama olarak; 23.4 sayı, 10.2 ribaund, 1.0 blok istatistikleriyle ne kadar iyi bir sezon geçirdiğini herkese gösterdi. Aralık 1 - Aralık 7 haftasında Haftanın En İyi Oyuncusu seçilen Aldridge, bu başarıyı Aralık 15 - Aralık 21 haftasında da tekrarlayarak Aralık ayını mükemmel bir şekilde tamamladı. En iyi maçlarından birisini LeBron James'li Cleveland'a karşı yaptığı mücadelede; 38 sayı, 11 ribaund, 2 asist ve 2 blokla oynayarak sergiledi. Başka bir maçta ise başka mükemmel performansını Los Angeles Clippers karşısında; 37 sayı, 12 ribaund ve 1 blokla mükemmel performans gösterdi fakat bu iki maçı da galibiyetle tamamlayamadı. Ve geldik (şahsi düşüncemdir.) en iyi maçına, Denver Nuggets karşısında oynadıkları karşılaşmada; tam tamına 39 sayı, 11 ribaund ve 2 blokla şahane bir performans sergiledi. Bu mükemmel istatistikleri yakalayan oyuncu ödülünü 2015 NBA All-Star takımına ve NBA Sezonun En İyi İkinci Takımına seçilerek aldı... Yeni sezonu San Antonio Spurs'ta açacak eski Portland'lı oyuncu, şahane performansıyla bu listede olmayı hak etti!




7- Klay Thompson

Ve bir basamak daha atladık. Sıra geldi 7 numaraya... 7. sırada Şampiyon Golden State Warriors takımından Amerikan oyuncu Klay Thompson! Şutör gard mevkisinde görev yapan oyuncu, bu sezon Stephen Curry ile birlikte Golden State Warriors'u şampiyonluğa taşıdı diyebiliriz. Mükemmel bir performansla bizleri heyecanlandıran, dışarı atışlarıyla takımını öne geçiren hatta fark açan çok önemli bir oyuncu. Daha 25 yaşında ve geleceği çok parlak gözüküyor, dış atışlardaki mükemmelliği onun bu listede olmasında çok büyük etken diyebiliriz. Playofflarda mükemmel performans gösterdi ve takımıyla birlikte Batı Konferansı Finallerine gittiler. James Harden'li Houston Rockets'i 4-1'lik ezici seriyle mağlup eden Golden State, finalde LeBron James'li Cleveland karşısına çıktılar. İlk maçı kazanmalarına rağmen üst üste 2 maç kaybettiler fakat geri dönmeyi bilip 3 maç üst üste kazanarak 4-2'lik seriyle 2014-2015 NBA Sezonu Şampiyonu oldular. Sezon boyunca ortalama olarak; 21.7 sayı, 2.9 asist ve 3.2 ribaundla çok iyi bir grafik çizdi. Birkaç maç hariç performansı her zaman üst seviyede olan şutör gard, geçmiş yıllara göre şahane bir yıl geçiren Thompson, ilk hafta oynadığı mükemmel oyun ve Los Angeles Lakers'e karşı attığı 41 sayı ile Batı Konferansında Haftanın En İyi Oyuncusu seçildi. Indiana Pacers'e karşı 40 sayı atmayı başaran yıldız şutör 11.haftada Batı Konferansının Haftanın En İyi Oyuncusu seçildi. Ve hayatının en çok sayı attığı maçın haftasına geldik. İlk önce Houston Rockets galibiyeti, daha sonra Nuggets ve tekrar Rockets galibiyeti.. Sacramento Kings'e karşı yapılan mücadelede tam tamına attığı 52 sayı attı! Şahsi olarak en iyi performansını ve en çok sayı attığı maçı gerçekleştirdi. 52 sayı atarak bir mükemmele imza atan Thompson, o haftada Batı Konferansı Haftanın En İyi Oyuncusu seçildi. Bu sene mükemmel şutlarıyla göz dolduran yıldız, NBA All-Star'a kariyerinde ilk defa seçildi ve NBA En İyi Üçüncü Takıma seçilerek bu iki mükemmel takımda da yer aldı. Bu mükemmel şutları ve  istatistikleri onun bu listede bu yeri kapmasında etkili oldu.




6- Chris Paul

Ve sıra geldi altıncıya. Listemizin 6. sırasında Los Angeles Clippers'tan 3 numara, şahsi idolüm Chris Paul! Los Angeles Clippers'ın silahı olan yıldız oyun kurucu, takımının yukarılara çıkmasında tartışılmaz bir etki gösterdi. Sezonu Batı Konferanslarında 3.sırada bitiren Los Angeles Clippers, 56 galibiyetle NBA Playofflarına katılmaya hak kazandı. 82 maçın hepsinde oynayan Chris Paul, takımını Blake Griffin ile birlikte taşıdı. Playoffların ilk turunda güçlü kadroya sahip olan San Antonio Spurs ile eşleştiler. Çok zor geçen seride Chris Paul, 1 maç hariç hepsinde iyi performans sergiledi ve takımının seriyi kazanmasına yardımcı oldu. Çekişmeli seriyi 3-2 kazanan Clippers, adını bir üst tura yazdırdı. Playoff Yarı Finallerinde favorilerden birisi olan Houston Rockets ile eşleşen Clippers’ı yine zorlu bir seri bekliyordu. Houston Rockets'e karşı seriye iyi başlayan Clippers 4 maçta durumu 3-1'e getirdi. Chris Paul bu 4 maçın 2'sinde görev yaptı ve o 2 maçta ortalama bir performans sergiledi. Houston Rockets bir mükemmele imza atarak 3 maç üst üste kazandı ve seriyi kazandı. Chris Paul, 3 maçta da çok iyi performans gösterdi fakat bu Rockets karşısında yeterli olmadı. Sezon boyunca ortalama olarak; 19.1 sayı, 10.2 asist ve 4.6 ribaundla oynayan 1.83'lük oyuncu, maç başına asist ortalamasında birinci oldu. En iyi maçlarından birini Washington Wizards'a karşı yaptıkları mücadelede; 30 sayı, 15 asist ve 6 ribaundla oynadı. Aynı hafta Sacramento Kings maçında; 30 sayı, 11 asist ve 3 ribaund ile oynadı, o haftada Haftanın En İyi Oyuncusu seçildi. Bu mükemmel performansıyla NBA Yılın En İyi İkinci Takımına ve NBA En İyi Savunma Beşine seçildi. Bu sırayı hak eden bir performans sergileyen yıldız oyun kurucu, listemizde 6.sırayı kaptı.




5- Anthony Davis

Listemizin 5. sırasındaki isim New Orleans Pelicans'tan Anthony Davis! New Orleans Pelicans takımının yıldızı, güvendiği isim kuşkusuz Anthony Davis... New Orleans'ın, Batı Konferansından çıkmasında en büyük etken gözüken Anthony Davis, takımını kıl payıyla Oklahoma City Thunder'ın önünde 8.sıradan NBA Playofflarına taşıdı. Playoffların ilk turunda Steph Curry'li Golden State Warriors ile eşleşen New Orleans parçalandı. 4-0'lık ezici seriyle Golden State Warriors tarafından saf dışı bırakılan New Orleans, gözünü bir sonraki sezona çevirdi. 2014-15 sezonunda 68 maçın 68'inde de ilk beşte başlayan Davis; 24.4 sayı, 10.2 ribaund, 2.2 asist ve 2.9 blokluk ortalamayla oynadı. Hepsinde kariyer rekoru kıran 22 yaşındaki genç yıldız, 2.9 blok ortalamasıyla sezonun blok lideri oldu. Sezonun 18. haftasında yaptığı 3 maçta da şahane performans sergileyen Anthony Davis Haftanın oyuncusu seçildi. Milwaukee Bucks karşısında; 43 sayı, 10 ribaund, 6 asist ve 2 blokla double-double yaptı. Aynı hafta Denver Nuggets karşısında; 36 sayı, 14 ribaund ve 9 blokla mükemmel performans sergiledi, Triple-Double'ın kıyısından döndü. Bu şahane sezon performansını; Yılın En İyi Takımına, 2015 All-Star Batı Konferansı Takımına ve Yılın En İyi İkinci Savunma Takımına katılmaya hak kazanarak taçlandırdı. Anthony Davis, NBA kariyerinin en iyi yılını geçirerek bu listede bu sırayı hak etti. 2015-16 sezonunda da taraftar bu performansın daha fazlasını istiyor, Anthony Davis daha 22 yaşında ve geleceği çok açık. Sezonun en iyi 5. oyuncusu bu listede Anthony Davis oluyor!


4- Russell Westbrook

Listede 1. sıraya yaklaşıyoruz, sıra 4 numarada... Listemizin 4. sırasında Oklahoma City Thunder'dan Russell Westbrook! Birçok kişinin en sevdiği basketbolculardan birisi olan yıldız oyun kurucu, benimde en sevdiğim basketbolculardan birisi... 2014-15 sezonunda Kevin Durant olmadan takımını yukarılara taşımaya çalıştı fakat kıl payıyla Anthony Davis’li New Orleans Pelicans’ın arkasında Batı Konferansını 9.sırada bitirerek NBA Playofflarının ucundan döndüler. Tam tamına  11 kez Triple-Double yaparak sezonun en çok Triple-Double yapan oyuncusu oldu. Westbrook’un tüm çabasına, şahane oyununa rağmen Kevin Durant’ın yokluğu çok etkili bir şekilde kendini belli ediyordu. Oynadığı 67 maçında 67'sinde de ilk beşte başlayan yıldız oyuncu; 28.1 sayı, 7.3 ribaund ve 8.6 asist ortalamalarıyla turnuvanın en iyi oyuncularının arasına girdi. 28.1 sayı ortalamasıyla sayı kralı oldu. 8.6 asist ve 7.3 ribaund istatistikleriyle ise kariyerinin en iyi ortalamalarını yakaladı. Sezonun sonlarına doğru Indiana Pacers'la yapılan karşılaşmada; 54 sayı, 9 ribaund ve 8 asistle şahane bir performans sergiledi. Şahsen sezondaki en iyi performansı olduğunu düşünüyorum. Şubatın ilk haftasında yaptığı Orlando Magic maçında; 25 sayı, 14 asist ve 11 ribaund ile haftaya double-double'la başladı. Haftanın ikinci maçında New Orleans'a karşı; 45 sayı, 6 asist ve 6 ribaund. Haftanın üçüncü maçında yine New Orleans'a karşı; 48 sayı, 9 ribaund ve 11 asistle double-double yaptı. Şubat'ın ilk haftasında Haftanın En İyi Oyuncusu seçildi. Tam 1 ay sonra yine şahane performanslar sergileyerek Mart'ın ilk haftasının da Haftanın En İyi Oyuncusu seçildi. Şubat, Mart ve Nisan aylarında art arda 3 kez Ayın En İyi Oyuncusu seçilen Westbrook mükemmel bir bahar yaşadı. Russell Westbrook, bu performansını Yılın En İyi İkinci Takımına ve NBA All-Star takımına katılarak süsledi. NBA All-Star maçında da mükemmel performans ortaya koyarak All-Star maçının MVP'si seçildi. Daha fazla söze gerek yok, o bizim WB'miz. Gördüğünüz gibi bu mükemmel ötesi performansıyla listede 4.sırayı hak etti.



3- James Harden

Son 3'e geldik! Listemizin 3.sırasında Houston Rockets takımından James Harden! Houston Rockets'in şampiyonluk için en büyük adaylardan birisi olmasının en büyük nedeni olan Harden, takımı için her şeyi yaptı. MVP içinde aday olan James Harden, bu ödülün kıyısından döndü. Batı Konferanslarından Golden State Warriors'un arkasında 2. sıradan çıkarak NBA Playofflarına katılmaya hak kazanan Harden'lı Houston, Playoffların ilk turunda Dallas Mavericks ile eşleşti ve 4-1'lik ezici seriyle bir üst tura adını yazdırdı. Bu turda James Harden çok iyi performans gösterdi ve takımının bir üst tura çıkmasında çok büyük etki sağladı. Bir üst turda Blake Griffin'li Los Angeles Clippers ile eşleştiler ve çok zorlandıkları turda 4-3'lük seriyle adlarını Batı Konferansı Finallerine yazdırdılar. James Harden bu maçların birinde Triple-Double, ikisinde ise Double-Double yaparak takımın katkı sağladı. Yine çok iyi performans gösteren Harden, takımını son anda kurtardı. Ve Batı Konferansı Finalleri... Herkesin beklediği yüzleşme; James Harden vs. Stephen Curry! James Harden iki maçta beklenilenin çok altında performans gösterirken iki kez double-double yaptı. Bir maçta attığı 45 sayı onlara galibiyeti getirdi fakat diğer maçlarda bu olağanüstü performansı sergileyemedi. Golden State Warriors, James Harden ve takım arkadaşlarını 4-1'lik ezici seriyle yerle bir etti. James Harden sezon boyunca oynadığı 81 maçın 81'inde de ilk beşte başladı ve; 27.4 sayı, 7.0 asist ve 5.7 ribaund ortalamarını sergiledi. Kariyerinin en iyi sezonunu geçiren Harden, sayı, asist ve ribaund ortalamasının hepsinde kariyer rekorunu kırdı. James Harden, Aralık ayının ikinci haftasında Sacramento Kings'e attığı 44 sayı ve Golden State Warriors'a karşı attığı 34 sayıyla o Haftanın En İyi Oyuncusu oldu. Bu ödülü Aralık'ın üçüncü haftasında ve Mart'ın son haftasında tekrar kazanarak 3 kez Haftanın Oyuncusu oldu. Aralık ve Ocak aylarında, Ayın En İyi Oyuncusu seçilerek 2 kezde bu ödüle sahip olmuş oldu. Yılın En İyi Takımına ve NBA All-Star takımına seçildi. MVP için yarışan Harden, ödülü Stephen Curry'e kaptırdı. Sizlerinde takdir edeceğiniz gibi listede bu sırayı hak etti.



2- LeBron James

Ve sıra geldi 2 numaraya! Listemizin 2. sırasında Cleveland Cavaliers'tan LeBron James! Çoğunuz bu adamı izleyerek büyüdünüz, hatta bende bu adamı izleyerek büyüdüm. NBA'nin tartışmasız en iyi oyuncularından birisi ve şanslıyız ki biz bu adamı hala izleyebiliyoruz. Doğu Konferansının en büyük favorisi olarak görülen Cleveland Cavaliers'in karşısında sürpriz bir rakip çıktı; Atlanta Hawks... Cleveland, sezonu Doğu Konferanslarında ikinci sırada bitirdi ve adını Playofflara yazdırdı. İlk turda Cleveland zorlanmadan 4-0'lık seriyle Boston Celtics'i geçti. LeBron bu maçların ikisinde double-double yaparken, +20 sayı barajını dört maçta da geçti. Yarı finallerde Chicago Bulls'la eşleşen LeBron ve arkadaşları, 4-2'lik seriyle onları da saf dışı bıraktı. LeBron bu maçların hepsinde çok iyi performans sergiledi ve 6 maçta tam tamına 5 double-double yaptı. Doğu Konferansı Finallerinde, sürpriz ekip Atlanta Hawks ile eşleşen Cleveland ekibi 4-0'lık seriyle adını NBA Finallerine yazdırdı. LeBron James, Atlanta Hawks karşısında resmen ateş püskürdü. 3 maçta +30 sayı ve 1 maçta Triple-Double yaparak Atlanta Hawks savunmasına acımadı. Finallerde Stephen Curry ile yüzleşen LeBron James, elinden gelenin hepsini yaptı fakat başaramadı. Finallerde Golden State Warriors'a 4-2 yenilerek şampiyonluğu kıl payıyla kaçırdılar. LeBron James finallerde mükemmel ötesi bir performans sergiledi. İlk maçta attığı 44 sayı, ikinci maçta yaptığı Triple-Double ve attığı 39 sayı, üçüncü maçta attığı 40 sayı ve double-double, dördüncü maçta yaptığı double-double, beşinci maçta yaptığı Triple Double ve attığı 40 sayı, 6. maçta attığı 32 sayı ve 18 ribaund.... Bu mükemmel oyun, Golden State Warriors'un takımca oynadığı iyi oyunu ezemedi. Tek bir oyuncu, bir Golden State Warriors etmiyor... LeBron James oynadığı 69 maçın 69'unda ilk beşte başladı ve; 25.3 sayı, 7.4 asist ve 6.0 ribaund ortalamasıyla oynadı. Kasım ayının ikinci haftasında, Kasım ayının son haftasında ve Ocak ayının ikinci haftasında Doğu Konferansının Haftanın En İyi Oyuncusu ödüllerine layık görüldü. Şubat ve Mart aylarında ise Doğu Konferansının Ayın En İyi Oyuncusu seçildi. Cleveland'ın tüm zamanların en skorer ismi olan LeBron James, All-Star Takımına ve Yılın En İyi Takımına seçilmeyi başardı. Bunların ardından söylenecek pek söz yok, kral bu sırayı hak etti!



1- Stephen Curry

Ve sıra geldi en iyi oyuncuya! 1 numarada, Golden State Warriors'tan Stephen Curry! Bu sırayı hak ettiği tartışılabilir mi, bilemiyorum.. Takımını şampiyon yapan isim olan Stephen Curry, bence bu sırayı hak ediyor. Batı Konferansını 1.sırada 67 galibiyetle tamamlayan Golden State Warriors, Playoffların ilk turunda New Orleans Pelicans ile eşleşti. 4-0'lık ezici skorla Anthony Davis'li takımı saf dışı bırakan Golden State Warriors, Yarı Finallerde Memphis'i 4-2'lik seriyle kenara fırlattı. Batı Konferansı Finallerinde kimin daha iyi olduğu belli olacaktı, James Harden'lı Houston Rockets'e karşı oynayacaklardı. Golden State Warriors başardı ve 4-1'lik ezici seriyle Houston Rockets'in şampiyonluk hayallerini söndürdü. Stephen Curry, Houston'a karşı  sırasıyla ilk üç maçta attığı 34,33 ve 40 sayıyla takımının NBA Finallerine çıkmasında önemli rol üstlendi. NBA Finallerinde Cleveland karşısında da zafere 4-2'lik seriyle ulaşarak şampiyon olan Golden State Warriors'ta mimar Stephen Curry'di! Stephen Curry, sezonun en iyi serbest atış yüzdesine %91.4 ile sahip oldu. Kasım ayının ilk haftasında ve Mart ayının 3. haftasında Batı Konferansında Haftanın En İyi Oyuncusu seçildi... Kasım ayında Stephen Curry, Batı Konferansında Ayın En İyi Oyuncusu ödülüne sahip oldu. Oynadığı 80 maçın 80'inde de ilk beşte başlayan Stephen Curry; 23.8 sayı, 7.7 asist ve 4.3 ribaund ortalamalarına sahip oldu. Ayrıca 2.0 top çalma istatistiğiyle kariyer rekorunu kırdı. Stephen Curry; NBA All-Star maçına ve Yılın En İyi Takımına seçildi! Golden State Warriors'un şampiyonluğunun mimarı ayrıca Sezonun En Değerli Oyuncusu yani MVP ödülünü de kazanmayı başardı. Fazla söze gerek yok, o bir MVP ve listemizin en iyisi...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder