23 Ekim 2015 Cuma

Yaşayan Efsane: Roger Federer!

Yaşayan Efsane

Roger Federer, adını her duyduğumuzda aklımıza estetiği, klası, centilmenliği ve tecrübeyi getiren adam. Maçlardan sonra her bir fanına sıkılmadan imza vermeye çalışan sadece profesyonel bir tenisçi değil profesyonel bir adam!

      Gelelim Federer’in tenis kariyerine. Kırdığı rekorlar sayılamayacak kadar fazla. 17 grandslam rekorunu bulunduran Federer 18. Grand slamini 2012 Wimbledon’dan beri kovalıyor. Federer fanlarının Bel18ve sloganı çok bilinir ve artık FedFan’lar bu sloganın Bel19ve olmasını istiyorlar. Federer 2012 Wimbledon’dan bu yana 3 grandslam finali oynadı. (2 Wimbledon- 1 Us Open) Ve hepsinde de NovakDjokovic’e kaybetti. Eğer bu 3 grandslamdeFederer finallerde Djokovic ile oynamasaydı hepsini kazanabilirdi. Ama ilginç olan nokta ise şu. Federer bu 3 finalde de iyi oynayarak ve bazılarında Djokovic’ten de daha iyi oynayarak kaybetti. Bunun sebebi ise tamamen mental. Federer, Djokovic’le oynarken gereksiz strese giriyor ve çok fazla basit hata yapıyor. Bunun en iyi örneği 2015 U.S Open. Finale kadar kusursuz bir şekilde gelen Federer finalde çok fazla basit hata yaptı ve diğer önemli faktör ise en önemli anlarda puanı bitirememesi. Söylediğim gibi eğer bir grandslam finalinde finale Djokovic gelmezse ve Federer finale çıkarsa o grandslami çok büyük ihtimalle alacaktır… (Özellikle Avustralya Açık-Wimbledon-U.S Open)

Eğer Djokovic’le finalde oynarsa maça gergin başlamayıp kontrollü oynaması gerekiyor. Ama şöyle bir şey de var; mantıklı bir şekilde düşünecek olursak 34 yaşında bir tenisçi 2 grandslam finali üst üste oynuyor. Gerçekten harika. Federer fanları her ne kadar finallerde kaybettiğine üzülse de 18. Grand slamin çok yakında geleceğini de bilmeliler. Benim tahminimce 18. grandslam 2016 yılında gelecek ve bu grandslamde  Wimbledon gibi gözüküyor.

     Şimdi sezonun kalan 4 turnuvasından bahsetmek istiyorum. 
ShanghaiMasters: Federer burada ilk kez geçen sene kazandı ve unutulmayacak kadar dramatik bir ilk maçtan sonra. Geçen sene Federer, Şangay’da ilk maçını LeoMayer’e karşı 5 maç puanı çevirip kazandı ve inanılmaz epik bir galibiyet aldı. Ardından set dahi vermeyerek ilk Shanghai turnuvasını kazandı. Ve bence bu sene de Shanghai’ı kazanacaktır.
Basel 500: Bu turnuvadan fazla bahsetmeye gerek yok. Federer kendi seyircisi önünde 6. Basel şampiyonluğunu kazanacaktır.
Paris Masters: Federer’in burada 1 şampiyonluğu var. Geçen sene burada Raonic’e 3. turda elendi. Bu sene bu turnuvayı Djokovic’in veya Federer’in kazanacağını düşünüyorum. İzleyip göreceğiz.
Ve son olarak Atp Sezon Sonu Turnuvası:
Grand Slamlerden sonra en prestijli turnuva olan sezon sonu turnuvasını RogerFederer 6 kez kazandı. Geçen sene epik bir yarı finalden sonra (Wawrinka’ya karşı) finale yükseldi fakat talihsiz bir şekilde sırt sakatlığı yaşayarak finale çıkamadı. Federer sezon sonu turnuvasını mutlak kazanmalı. Çünkü bu turnuva şampiyonluğuyla birlikte 2016’ya çok moralli girmesi söz konusu.

            Bakalım yaşlanmayan efsane kariyerine kaç şampiyonluk daha ekleyecek. Federer bizlere sadece tenisi değil tam olarak centilmenliği ve insanlığı gösterdi. Umarım uzun seneler daha Onu kortlarda görürüz…
Yazan:Kerem Kutal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder