16 Ekim 2015 Cuma

2015-16 Cleveland Cavaliers





Geçen sezonun bahtsız takımlarından, yıldızları sakatlıklarla boğuşan, geçen sezonun finalisti, NBA
Finals’de Golden State Warriors’a 4-2 seri ile kaybeden Jamesli, Irvingli, Lovelı Cleveland Cavaliers’in gelecek sezon kadrosu, yenilikleri, takımdan ayrılanlar, sözleşme yenileyenler ve değerlendirmeyle yeni sezona bir merhaba niteliğinde bir yazı ile kamp öncesi bir tanıyalım Ohio temsilcisini.


2015-16 Cleveland Cavaliers
•PG: Kyrie Irving(C) - Mo Williams - Matthew Dellavedova
•SG: I.Shumpert - J.R.Smith - J.Harris - Sir'Dominic Pointer
•SF: LeBron James(C) - James Jones - Richard Jefferson
•PF: Kevin Love(C)- Tristan Thompson - Chris Johnson
•C: Anderson Varajeo - Sasha Kaun - Timofey Mozgov
•Coach: David Blatt




Kyrie Irving; Geçtiğimiz sezonun başarılı oyun kurucularından, Cleveland  Cavaliers'in Big3'inde yer alan NBA Draft'11'in 1.numarası ve Cleveland Cavaliers tarafından seçilen Kyire Irving, geçen sezonu 21.7 sayı, 5.2 asist, 3.2 ribaund ile tamamlayarak hem kariyerinde 21.0 sayı, 5.7 asist ve 3.5 ribaund istatistiklerini yakalamış oldu hem de kariyerinde bir sezonda 1628 sayı bularak kendi rekorunu da kırmış oldu.

Bu sezon NBA'de kariyerinin 4.profesyonel yılına çıkacak olan Avusturya doğumlu Kyrie Irving, en son NBA Finals serisinde Cleveland Cavaliers'in Golden State Warriors ile oynadığı final serisinde sakatlanmış ve takımını Varajeo ve Love'nın ardından o da sakatlanarak yalnız bırakmak zorunda kalmış ve daha sonrasında da zaten şampiyonluğu kaybetmişlerdi. 

Iman Shumpert; Geçen sezon takımın şampiyonluğa oynamasında büyük pay sahibi olan oyunculardan biri olan ve Cleveland Cavaliers'e New York Knicks'ten gelen 25 yaşındaki Shooting guard Shumpert, Kyrie Irving ile birlikte NBA Draft'11'de New York Knicks tarafından seçilmiş ve şu ana kadar 7.7 sayı, 2.1 asist ve 3.6 ribaund istatistikleriyle de mücadele vermişti.

Geçtiğimiz sezon J.R Smith ile birlikte takıma katılarak şampiyonluk yolunda önemli yıldızlarının sakatlanmasının ardından takıma takviye olarak da bir hayli katkı veren ikiliden Iman Shumpert kariyerinde de geçen sezon ile birlikte 7.7 sayı, 2.1 asist ve 3.6 ribaund istatistiklerini de yakalamış oldu.


LeBron James; tartışmasız şu an ligin en iyi oyuncusu olan ve şampiyonluk yolunda da final serisi de dahil olmak üzere bir çok maçta, oyunda takımını sırtlayarak finale kadar çekip getiren ve geçtiğimiz sezon Miami Heat'ten ayrılarak doğup büyüdüğü Ohio temsilcisine ve NBA Draft'03'de 1.sıradan seçildiği Cleveland Cavaliers'e de geri dönmüş oldu. 

Geçtiğimiz sezonu 25.3 sayı, 7.4 asist ve 6.0 ribaund istatistikleriyle tamamlayarak toplamda kariyer ortalamasında 27.3 sayı, 6.9 asist ve 7.1 ribaund istatistiklerine yükselten James, geçtiğimiz sezon final serisinde de üst düzey oyunuyla da Golden State Warriors karşısında 2 oyun alarak seride durumu 2-1'e getirmiş fakat daha sonrasında Warriorslu Igoudala'nın da etkisiyle final serisinde kaybetmekten kurtulamamışlardı.

Kevin Love; bu sezon Cleveland Cavaliers formasıyla birlikte 7. profesyonel NBA kariyerindeki yılına çıkacak olan Kevin Love, sezonun başlamasından önce serbest oyuncu konumunda ve bir çok takımın da başta yeniden toparlanmaya çalışan ve Kobe Bryant'ın da dönmesiyle yeniden oluşuma gitmeye hazırlanan ve play-offs hayaliyle yeni sezona adım atacak olan Los Angeles Lakers'ın da radarında olduğu söylentileri yayılıyorken Kevin Love, geçtiğimiz sezonu tamamladığı Cleveland Cavaliers ile 5 yılı kapsayan $110M değerindeki anlaşmaya imza atarak takımda kalanların arasına adını yazdıran isim olmuştu.

Geçtiğimiz sezonda Boston Celtics ile oynanan play-off serisinde Kelly Olynyk ile mücadelesinde omzundan sakatlanmış ve takımını o serinin ardından yalnız bırakmak zorunda kalarak Varajeo'nun ardından ilk 5'te sakatlanan 2.isim olarak da kayıtlara geçmişti. 

Geçen sezon 16.4 sayı, 9.7 ribaund ve 0.5 blok istatistikleriyle tamamlayan Draft'08'in 5 numarası 27 yaşındaki Santa Monica doğumlu Love bu istatistikler ile de 18.7 sayı, 11.8 ribaund ve 0.5 blok istatistiklerine ulaşmış oldu.




Anderson Varejeo; Geçen sezon sakatlıklarla uğraşan sakatlık dalgasına boyun bükmek zorunda kalan yıldızlardan biri olarak ve sakatlık kervanını Cleveland Cavaliers'de ilk başlatan oyuncu olarak da mizahi bir başlangıç yaparak başlayalım. 

Geçen sezonu 9.8 sayı, 6.5 ribaund ve 0.6 blok istatistikleriyle kapatan ve Mozgov, Kaun gibi iki Rus dev pota atlının da takıma katılmasıyla ilk beşteki yerini kormuası için formunu zirvede tutmakla bu sezona başlayan ve sakatlıktan sonra yaz kampında antrenmana çıkmaya başlayan, aynı zamanda NBA Preseason maçlarında da kendini göstermeye başlayan Brezilya doğumlu 33 yaşındaki pota altı Anderson Varejao, NBA Draft'04'te Orlando Magic tarafından 2.tur 30.sıradan seçilmiş ve NBA'deki 11.profesyonel sezonunu geçirecek olan Varejao şu ana kadar 7.9 sayı, 7.8 ribaund ve 0.7 blok istatistikleriyle de mücadele etmişti. NBA'e ayak bastığı 2004-05' sezonundan bu yana Cleveland Cavaliers forması giyen Brezilyalı, bu sezonu ile birlikte 11.kez Cleveland Cavaliers ile yeni sezona hazırlanıyor.

Yeni sezona takıma katılan Mo Williams, Cavaliers’in D-League takımı Canton Charge’de forma giyen Joe Harris, NBA Draft’15’den takıma katılan Sir’Dominic Pointer, geçen sezonu Dallas Mavericks’te geçiren Richard Jefferson, Türkiye’de Türk Telekom forması giyen Chris Johnson ve Avrupa basketbolundan emekliliğe ayrılan kariyerine NBA’de devam etmek isteyen Sasha Kaun’u takıma katan Cleveland Cavaliers yeni sezon kampına hazırlanıyor.

Sözleşme yenileyenler:
•Iman Shumpert: 4 yıl $40M
•Kevin Love: 5 yıl $110M
•LeBron James: 2 yıl $47.9M
•James Jones: 1 yıl $1.5M
•Matthew Dellavedova: 1 yıl $1.2M
•J.R. Smith: 2 yıl $10M
•Tristan Thompson: 3 yıl $53M

Takıma Katılanlar
•Mo Williams: 2 yıl $4M Charlotte Hornets
•Richard Jefferson: 1 yıl $1.5M Dallas Mavericks
•Sasha Kaun: - CSKA Moskova
•Chris Johnson: 1 yıl  -non-guaranteed- Türk Telekom
•Sir’Dominic Pointer: 1 yıl -non-guaranteed-  Draft

Mo Williams; geçen sezonu Charlotte Hornets’te geçiren Williams, daha önce 2008-11 yılları arasında da oynadığı eski takıma Cleveland Cavaliers’a geri dönmüş oldu. Önceki Cleveland Cavaliers kariyerinin başında (2008-09 sezonu) şu ana kadar bir sezonda çıktığı en çok maça (88) maça çıkan Williams; 17.8 sayı, 3.4 ribaund ve 4.1 asist istatistiğini tutturarak kariyerinde bir sezonda en fazla sayı ortalamasını da tutturmuştu. 1 kez de All-Star seçilen Mo Williams’ın kariyerinin en iyi sezonunu geçirdiği takımına geri döndüğünü söyleyebiliriz.

Richard Jefferson; NBA Draft'01'de Houston Rockets tarafından 13.sırada seçilen Jefferson, 2002'de 'NBA' yılın çaylak beşine' seçilmeyi başarmıştı. Sonrasında New Jersey Nets, Mmilwaukee Bucks, San Antonio Spurs, Golden State Warriors, Utah Jazz, Dallas Mavericks'te forma şansı bulan Jefferson son olarak Cleveland Cavaliers forması giyecek.

Sasha Kaun; Avrupa basketoluna yıllarca damga vurmuş Rus pivot, NBA Draft'08'de Seattle SuperSonics tarafından 53.sırada seçilse de NBA'de forma giymemiş ve bu sezon ile de NBA'e adım atmış olacak. 2008 yılından itibaren bu yana CSKA Moskova forması giyen Kaun bu sezon Avrupa basketbolundan emekli olduğunu açıklamıştı. CSKA Moskova formasıyla çıktığı 143 Euroleague maçında 7.6 sayı istatistiğini tutturan Kaun bakalım NBA kariyerine nasıl bir başlangıç yapacak.



Chris Jonhson; NCAA'da LSU forması giyen Johnson, NBA Draft'09'da seçilememiş ve kariyerini dünyanın çeşitli ülkelerinde çeşitli takımlarda geçirerek son olarak da Türkiye'de Türk Telekom forması giymiş ve yıllar sonra da seçilemediği NBA'e Cleveland  Cavaliers forması giyerek girecek.



Takımdan Ayrılanlar
•Shawn Morion: Emekli
•Kendirck Perkins: 1 yıl $1.5M New Orleans Pelicans
•Mike Miller: - Portland Trail Blazers
•Brendan Haywood: Emekli

NBA Draft'15
•Cedi Osman: SG, 2 Pick 1, TR
•Sir'Dominic Pointer: SG/SF, 2 Pick 23, US



Son olarak 2015-16 sezonu için http://basketball.realgm.com/ kaynaklı Cleveland Cavaliers'in kadro derinliği üzerinden incelemede bulunacak olursak; Şu an için sakatlıkları bulunan Kyrie Irving ve Kevin Love'nin yanı sıra geçen sezonu sakatlanarak formunda zayıflıklar yaşayan Varejao'da ilk 5'de yer almayacak gibi görünüyor. 

Öte yandan birçok yıldızının sakatlıklar yaşamasıyla da LeBron James'in de PF'de başlayacak olmasıyla geçen sezon final serisinde kritik noktalarda üçlükleriyle ön plana çıkan ve James'in yedeği olarak sahada yer alan James Jones'de sezona eğer böyle giriş yapılacaksa small forward olarak başlangıç yapacak. Öte yandan yine final serisinde yıldızlaşan iki isimden Dellavedova'da Steph Curry'i savunmasıyla dikkat çekmesiyle ismi sık sık duyulur olmuştu. Kyrie Irving'in yokluğunda da bu sezona ilk 5'te başlayacak gibi duruyor. Golden State Warriors ile oynanan final serisinde LeBron James ile ikili oyunlarıyla pota altında takıma katkısıyla da dikkat çeken Rus pota altı Timofey Mozgov'da formuyla birlikte Varejao'nun yerine pota altında Cleveland Cavaliers'in silahı olacak gibi duruyor. Son olarak Iman Shumpert'ın da kısa zamanlı yaşadığı sakatlıktan dolayı takıma yeni katılan ve aynı zamanda eski oyuncusu da olan Cleveland Cavaliers'in Mo Williams'ın da 2 numara olarak sezona ilk 5'te başlaması da bir olasılık olarak göz önünde bulunduruluyor. Shooting guard rotasyonunda J.R Smith'in de olması bu olasılıkta ilk 5 yarışında yer aldığını söylemek mümkün olacaktır. Değinmeden geçemeyeceğimiz bir diğer konu ise oluşan pota altı rotasyonunda ilk iki sırayı sakatlıklarla birlikte form kaybeden Varejao'nun yerine ilk 5 yarışında ilk 2 sırada pota alt rotasyonunu iki dev Pus pivota kaptırdığı da gözlerden kaçmıyor. 


Geçen sezonlarında birçok sakatlıklarla boğuşmalarına rağmen hele de önemli yıldızlarının kritik maçlarda sakatlanmasının ardından diyerek düzeltsek belki de daha uygun olacak yine de Doğu'dan finale çıkmayı başaran bir Cleveland Cavaliers izlemiş fakat finalde Varajeo, Love'nun ardından son olarak da Irving'in sakatlandığı Golden State Warriors ile oynanan final serisinde sakatlanmasıyla önemli bir güç kaybetmelerine rağmen yine de seride 2 oyun alarak seride tutunmaya çalışsalarda 4-2'lik seri ile şampiyonluğa uzanamamış ve şampiyonluğu MVP Steph Curryli ve finallerin MVPsi Igoudalalı Golden State Warriors'a kaptırmışlardı.



Yeni sezona yine Big3'yi koruyarak giren Cleveland Cavaliers, bu sezon da geçen sezon ki gibi büyük hedeflerle, şampiyonluğun peşinden koşarak sezonun en büyüğü olmak adına sezona giriş yapacaktır. Irving, Love ve Varajeo'nun sakatlığının da etkisiyle geçen sezon ki hayallerini gerçekleştiremeyen Cleveland Cavaliers bu sezon ki bomba kadrosuyla Doğu'da yine liderliği oturacağı kesin gibi. Irving, Shumpert, James, Love, Varajeo ilk beşiyle bu sezon da Doğu Konferansı'nda can yakacağa benziyorlar. Irving'in yedeği olarak Mo Williams; Love'nin yedeği olarak da Thompson olmasına rağmen yine de arkayı sağlama alabilmek adına Jonhson'u ve Varajeo'nun da arkasını sağlama alarak Kaun'u da kadroya katarak Mozgov ile birlikte pota altını 2 Rus'a emanet eden Cavaliers, sakatlarının iyileşmesiyle beraber de eski ritmini yakalayıp can yakmaya devam edecektir diye umuyorum.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder