30 Ekim 2015 Cuma

Pınar Karşıyaka - Zalgiris Kaunas


Tam 29 Ekim Cumhuriyet Bayram'ı çoşkusunu yaşatan bir atmosferde ve harika bir taraftar çoşukusuyla şölen gibi başlayan ve Karşıyaka bayrağından daha çok Ttürk Bayrağı'nın açıldığı şu çoşku dolu güne bu Zalgiris Kaunas galibiyeti çok da güzel olur ekmeğimize yağ sürerdi ama ne yazık ki tecrübesizlik olsun diğer faktörler olsun hem bizim ilk yarıdaki direncimizi hem de taraftarlarımızın çoşkusunu kaybetmesine sebep olmakla beraber maçtan da hafif hafif düşmemiz dış şutlardaki zayıf şut yüzdemiz bizim açımızdan farkı açılmasına işlerin yolunda gitmediğinin de bir göstergesi olmuştu. Daha sonrası koç Ufuk Sarıca'nın belki de riskli olarak adlandırılabilecek taktikleri, oyun görüşü ile farkı son dakikalarda artık kapatıp öne geçsek de tecrübesizliğimizin büyük etken olduğu maçtan 2 sayı farkla kaybetmiş, Litvanya temsilcisini elimizden kaçırmış olduk.


İlk çeyreğe taraftarlın da çoşkulu atmosferiyle harika bir taraftar önünde Ragland - Iverson - Can - Carter - Gabriel beşiyle başlayan Pınar Karşıyaka ilk dakikalarda Zalgiris'in Jankunas ve Seibutis'in ikili oyunlarına pota altında çözüm bulaması ilk dakikalarda henüz takımın ritmini bulamamasına sebep olmuş ve hücumda da kısır bir ilk çeyrek geçirmemize de neden olmuştu diyebiliriz. Ragland ile Gabriel her ne kadar ikili oyun oynamakta ısrar etsede boyalı gölgedeki hem hücum konusunda olduğu gibi hem de savunmada bu sefer Zalgiris Kaunas'ta Jankunas etkisi kendini gösterince bu sefer top kayıplarıyla birlikte planlamadığımız kötü hücumlar sonucu hızlı hücumlardan da sayı yemeye başladık. Her ne kadar baskı ile başlasak adam adama savunmamızın sert olduğunu söylesek de pota altına indirdikleri toplar ile farkı iki uzunla açmaya devam eden Zalgiris Kaunas'a karşılık yalnızca ikili oyunlarda başarısız olan ve istediği topları indiremeyen Ragland'ın penetresi ile cevap versek de aslında dış atış yönünde başarısı ile dikkat çeken Litvanya temsilcisine boyalı alanda esir olmuştuk. Bir an olsun savunma ribaundlarıyla ritim bulmaya başlayan temsilcimizde Can yerine Palacious'un girmesiyle hem beş yabancıya dönmüş olduk hem de aldığımız savunma ribaundları ve sertleşen savunmamızla birlikte orta alanı hızlı geçerek hızlı hücumlarla birlikte sayılarımızı da bularak farkı eritmeyi bir an olsun başarmıştık. Kaan Kural'ın tabiri ile hızlı hücumlarla artık bir tenis maçını andırmaya başlasa da biraz olsun bu hücumlar bizi kendimize getirmiş farkı açmalarına da engel olmuştuk.


Orta mesafeli atışlarda etkisizleşen Palacious'un yanına ekstra bir hücum olarak katkı vermek amaçlı Ragland yerine Kenan Sipahi'yi oyuna alan Koç Ufuk Sarıca takımdan sertliği arttırmasını isteyerek baskıyı da arttırarak iyi savunma yapsak da pota altında Jankunas'ı engelleyememiz farkın kapanmasına engel oluyordu. Orta mesafe şut yüzdemizin berbatlığının yanı sıra pota altındaki etkisiz oyun iyice can sıkmaya başlamışken savunmada ekstra bir katkı olarak Gabriel yerine sahanın en tecrübeli ismi Kerem Gönlüm'ü oyuna sürüyordu Koç Sarıca. Her ne kadar son topta baskımızı sahaya yansıtsak da biraz da şans eseri olarak yediğimiz son hücumdaki orta mesafeli şu ile konuk Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas ilk çeyreği, temsilcimiz Pınar Karşıyaka önünde 25-13 önde kapatmış oldu.


ikinci çeyreğe %13 dış şut isabeti ile berbat bir yüzde ile başlayan temsilcimiz Pınar Karşıyaka yine ilk çeyrekte olduğu gibi dengesiz hücumlar sonucu olan top kayıplarına devam etse de savunmadaki baskılı savunma ile yine de biraz olsun farkın açılmasına engel olduk. Jankunas'ın kenara gelmesiyle birlikte pota altı yerine daha çok dışa dönmeye başlayan Zalgiris Kaunas'a karşı bu sefer kontrollü savunmamızla cevap vermemizin yanında top kayıplarını değerlendirerek hızlı hücumlarla birlikte farkı kapatmayı da başardık. 2.çeyrekte net daha kontrollü bir oyun ile birlikte farkı kapatmaya hevesli bir takım sahadaydı. Justin Carter'ın hem savunmada hem de hücumda dümene geçmesiyle birlikte ritmimizi bulmamızla birlikte taraftarların da desteğini arkasına alan Pınar Karşıyaka farkı iyiden iyiye de azaltmayı bildi. Farkın azalmasıyla birlikte konuk ekip Zalgiris Kaunas cephesine mola aldıran Justin Carter'ın aldığı savunma ribaundlarıyla birlikte takıma dağıttı sayılarla farkı 2. çeyrek sonunda 5 sayıya kadar indirerek ilk yarıyı 38-33 geride kapatmış olduk.


Üçüncü çeyreğe; yine berbat şut yüzdemizi devam ettirerek başlamamızın yanında halen daha riski şutlarla üçlük kaçırmaya dış atışlarda başarısızlığımızı devam ettirmemizin yanında sayı yiyoruz fakat atamıyoruz. Jankunas'ın belki de 3leyerek Iverson'a yaptığı faul sonrası kenara gelmesiyle bir an olsun pota altında rahat bir şekilde at koşturmaya başlayarak ikinci çeyreğe 'oh be' diyerek derin bir nefes ile başlasak da dış atışlarda durduramadığımız Zalgiris Kaunas'a karşı yalnızca tek yapabildiğimiz durdurma yöntemi faulle sayılarına engel olmaya çalıştık. İstedikleri tarzda bir oyun sergileyen ve oyunu istedikleri gibi kontrol altına alarak oynayan Zalgiris Kaunas Jankunas'ın çıkmasından sonra da pota altına indirdikleri toplarla oynadıkları ikili oyunlarla farkı açmayı başardılar. 

Üçüncü çeyreğin artık son 3 dakikasına doğru takımı ateşleyen sayılarla ve savunmadaki başarılı oyunuyla aldığı ribaundlarla dikkat çeken Justin Carter hem takımı hem de taraftarları ateşleyen ve artık takımı kendine getiren isim oldu. Pota altına indirmeden basit oyunlarla dış atışlara yönelik oyunu ortaya koyarak her ne kadar dengesiz oyuna yönelsek de hem ribaundlardaki üstünlüğümüz hem sayı bulmamız hem de savunma konusunda baskımızın işe yaramasıyla onları top kaybına da zorlamış olduk. Fakat bu dengesiz hücumların sonunda 2 kez üst üste patlak vermemiz ve top kaybımız ile birlikte hızlı hücumlara maruz kalmamız tekrardan farkın açılmasına da sebep oldu. 4-0'lık seri ile öne geçmemize rağmen geriye düştüğümüz üçüncü çeyrekte son saniyelerde Kerem ile birlikte pota altında ve boyalı bölgede akıllıca hücumlar oynasak da son çeyreğe 52-56 geride giriyorduk.


Sson çeyrekte savunmamızın biraz daha dağıldığı gözle görülse de genç yetenek ve kendini göstermek için son fırsatı Karşıyaka olarak nitelendirilen Kenan Sipahi yaşına oranla cesurca kullandığı toplarda sayı bulmamıza da önemli bir rol üstlenmiş oluyordu. Jankunas'ın 3lemesinin ardından pota altı esaretimizin kalkmasıyla birlikte Justin Carter'ın savunma ribaundlarıyla da beraber bulduğumuz sayıların yanına rakibi dış oyuna yöneltip dış şut yüzdesinin düşürsek de Ragland'ın tercihleri ve kendi kullandığı toplardaki hatası farkı kapatmamıza rakibimizin iyice moral seviyesini düşürmemize yarayacakken bu gibi topları kaçırmamız hem Zalgiris Kaunas'ı ateşliyor hem de taraftarların artık heyecanını kaybetmesine neden oluyordu. Seubutis'in e kenara gelmesiyle birlikte daha çok kısa bir beş ile oyunda kalan Zalgiris Kaunas'a karşı son dakikalardaki harika oyunuyla dikkatleri üzerine çeken ve takımın maçı kaybetmesine belki de en çok üzülecek adam Justin Carter sahneye çıkıyor ve hem takımı hem de taraftarları yine canlandıran adam oluyor ve maçtan düşmemize de engel olmuş oluyordu. Kerem Gönlüm'ün yerine Gabriel'in de oyuna girmesiyle kısa bir beşi sahaya yansıtarak oynamamız her ne kadar riskli görünse de Koç Sarıca harika bir teknik ile maçta kalmamıza ve halen daha iddiamızı sürdürmemizi sağlamış ve bu kısa beşe rağmen aldığımız savunma ve hücum ribaundlarıyla birlikte ekstra hücumlarda da katkı almamız farkı kapatmamıza da yaradı. Fakat son anlardaki hücumu doğru kuramamamız ve 2 uzunuyla birlikte tekrardan oyunun kontrolünü de eline alan Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas'ı Karşıyaka Arena'da 2 sayı farkla 68-66 elimizden kaçırmış; bayram şekeri gibi olacak bu galibiyete bir türlü kavuşamamış oluyorduk.


Grubun 3.lük maçı olabilecek bir mücadele Barcelona gibi bir rakibi Karşıyaka Arena'da yenmenin de moraliyle bu maçı alarak daha iddialı bir ekip olduğumuzu gösterecekken kaybetmemiz bizi hem moral açısında hem de gruptaki konumumuz açısında da net bir şekilde etkilemiş oluyordu. 3.maçında 2. mağlubiyetimizi alsak da halen daha tecrübesizliğimize rağmen iddialı bir ekip olduğumuzu her geçen maç kanıtlamış oluyorduk. Umarım seri galibiyetler ile hedefimize 2.tur gruplarına kalmayı başarırız. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder