20 Ekim 2015 Salı

Houston Rockets 2015-16



Geçen senenin büyük favorilerinden fakat Batı Konferansı Finallerinde Golden State Warriors'a 4-1'lik sonuçla yenilerek elenen, bu sezona da büyük favorilerinden birisi olarak adım atacakHouston Rockets'in yeni sezona nasıl giriş yapacak, işte cevabı:

2015-16 Houston Rockets Kadrosu

G: - Tywon Ronell "Ty" Lawson - Patrick Beverley - Will Cummings - Denzel Livingston
SG: James Harden(C) - Jason Terry - Marcus Thornton - Kevin "K. J." McDaniels Jr.
SF: Trevor Ariza - Corey Brewer - Sam Dekker
PF: Terrence Jones - Montrezl Harrell - Chris Walker - Donatas Motiejunas
C: Dwight Howard(C) - Clint Capela - Joshua Smith - Jeremy Tyler

İki mükemmel oyuncuyu kadrosunda bulunduran Houston Rockets bu sezon da şampiyonluk için oynayacak. Büyük favorilerden biri olarak gösterilen Houston Rockets'in en büyük silahları bu sezon da James Harden ve Dwight Howard olacak gibi görünüyor.


Tywon Ronell "Ty" Lawson; Temmuz ayında takıma katılan 27 yaşındaki Lawson'ın Şahsen Patrick Beverley ile forma mücadelesi vereceğini ve yerinin garanti olmadığını düşünüyorum. Bu sezon oyun kurucu görevinde benim bir adım daha önde olduğunu düşündüğüm Lawson'a büyük görev düşecek. NBA'de 6.sezonunu geçirecek Lawson bu sezon Houston Rockets formasıyla ve büyük ihtimalle 1 numarada tercih edilen isim olacak. En büyük favorilerden birisi olan Houston Rockets için nasıl bir oyuncu olduğu tartışılacaktır, performansı istenileni verecek mi sezon başlayınca belli olacaktır fakat bence istenileni yerine getirecektir. Jason Terry ile de yer değişebilen oyuncu, 38 yaşındaki tecrübe abidesine de bu bölgede görev verilecektir.. Sezon öncesi 1 maçta oynarak; 10.0 sayı, 4.0 ribaund ve 2.0 asist yapan Lawson, ortalama güzellikte bir oyun sergiledi. Bu sezon ne yapacağı merakla beklenen ismin geçmiş istatistiklerine bakacak olursak 

Geçtiğimiz yıllarda 2009-2015 arasında Denver'da görev yapan Lawson, geçtiğimiz yıllarda; 15.2 sayı, 3.1 ribaund ve 9.6 asist ile oynadı.




James Harden; geçen sene mükemmel bir performansa imza atan ve Batı Konferansı Finallerine kadar takımını sırtında taşıyan yıldız oyuncumuz  bu sene de Houston Rockets'in en büyük silahı olan Harden'a büyük görev düşüyor. Takımını ayakta tutan, sırtlayan ve Batı Konferansı Finallerine kadar taşıyan ,takımı şampiyon olamasa da, Harden'ın yaptıkları göz önündeydi. Geçen sene MVP olmak için yarıştaydı fakat kaybeden Harden'ın bu sezon için de o ödül için savaşacağı gözüküyor. Geçen sezon mükemmel bir sayı ortalamasıyla ve mükemmel oyunuyla gözleri üstüne çeken Harden, bu sezon daha iyisini yapmaya çabalayacaktır. Houston Rockets'in büyük favorilerden olmasının başlıca nedeni olan Harden'in performansı bu sezon içinde büyük etken olarak gözüküyor. Sezon öncesi 2 maçta görev olan Harden 15.0 sayı, 4.5 ribaund ve 3.5 asistle oynayan Harden'ın bu sezon için neler yapabileceği merakla bekleniyor. 

Geçen sene mükemmel performans sağlayan Houston Rockets'in yıldız ismi Oklahama City Thunder'de 2009 yılından 2012 yılına kadar görev yapmış ve 2012 yılından beri Houston Rockets takımında görev yapan Harden'ın hemen geçen yıl yaptıklarına bakacak olursak, Geçen yıl ortalama 36.8 dakika görev yapan Harden; 27.4 sayı, 5.7 ribaund ve 7.0 asistle tamamlayarak güzel bir performans göstermişti. Houston Rockets'in en büyük silahı bakalım bu sezon neler yapacak?



Trevor Ariza; ve Trevor Ariza... Ariza köşeden yolladığı atışlarda iyi gözükmesinin yanında savunmada da görevini yapıyor. Small Forward görevinde en iyi isim Trevor Ariza gibi gözüküyor. Geçen sene Washington Wizards'tan gelen Ariza, Houston Rockets'in konferanslarda ilerlemesinde Harden kadar olmasa da iyi savunması ve köşe atışlarıyla gerçekten değerli sayılar, bazende galibiyetler getirdi. Amerikan oyuncudan bu sene çok şey bekleniyor ve istenilen şey takımında skor üretmesi ve savunmada iyi olması.. Geçen sezon yaptığı savunmayla takımına yardımcı oldu ve bir maçta attığı 10 ile 20 arasındaki sayılarla skora katkıda bulundu. Amerikan basketbolcu, bu yıl sezon öncesi 1 maçta görev aldı ve 12.0 sayı, 1.0 ribaund ve 2.0 asist ile oynadı. Trevor Ariza takımına daha çok yardım edebilecek mi yoksa düşük bir performans mı gösterecek? 2009 yılında Los Angeles Lakers'la yaşadığı şampiyonuluğu bu sene tekrarlayarak Houston Rockets'de yaşayacak mı? Şu anda ilk beşte yeri garanti gözüken Trevor Ariza'nın geçen sezon Houston Rockets'te neler yaptığına bakalım.
Trevor Ariza geçen sezonda Batı Konferansı Finallerinde elenen Houston Rockets'in parçasıydı. Bu sezonda takımın en önemli oyuncularından birisi olan Trevor Ariza geçen sezon; 12.8 sayı, 2.5 asist ve 5.6 ribaund ile oynadı. Bu sezon bu performansını daha yukarı çekerek takımını ilerilere taşımaya yardım etmeye çalışacak. Kariyer performansına bakacak olursak, Trevor Ariza'nın 2004 yılından bugüne 11 yılda yaptığı istatistik şöyle; 10.1 sayı, 2.1 asist ve 4.8 ribaund. Amerikan basketbolcu geçen seneki performansına göre daha iyisini başaracak mı? Merakla bekliyoruz.

Terrence Jones; ve sıra Power Forward'a geldi... 2012 yılında 1.tur 18.sıradan Houston Rockets tarafından seçilen Jones'a bir göz atalım. 2.06 metre boyundaki Jones bu sene Houston Rockets'te ilk beşte başlaması muhtemel gözüküyor. Uzun forvet mevkisinde bu sene yararlı olacak mı, tartışılacak bir durum... Bana göre şampiyonluk favorilerinden birine göre biraz aşağıda kalan bir oyuncu. Amerikan basketbolu şu ana kadar hiç ülke takımında görev yapmadı. 2012 yılında Kentucky takımıyla NCAA'de şampiyonluk yaşayan Jones'in bu seneki savunma ve boyalı alandaki performansı takıma etkisi fazla olacak. Sezon öncesi 1 maçta görev yapan 23 yaşındaki Terrence Jones, o maçta; 4 sayı, 8 ribaund ve 2 asistle oynadı.


Geçen sene 33 maçta forma terleten Jones, bu maçların 24'ünde ilk beşte başladı. Geçtiğimiz sezon, ortalama 26.8 dakika forma giyen Jones; 11.7 sayı, 6.7 ribaund,1.1 asist ve 1.8 blokla oynadı. Kariyerinde ve Houston Rockets'te 3. yılını geçiren oyuncu kariyeri boyunca; 11.0 sayı, 6.4 ribaund, 1.1 asist ve 1.4 blok istatistiklerine sahip.


Dwight Howard; ve ikinci yıldız oyuncumuz. Takımın güvendiği yıldız pivot, bu sene üstleneceği görev her zamanki gibi çok büyük... NBA'de 11.yılını geçiren "Superman" 2004 yılında 1.tur ve 1.sıradan Orlando Magic tarafından seçildi. 2007-2008 ve 2008-2009 yılları arasında aşırı derecede parlamaya başlayan oyuncu, 2012 yılında Lakers'ın yolunu tuttu ve 1 sezon sonra serbest kaldı. 2013 yılında Houston Rockets'in yolunu tutan canavar, 2008-2012 yılları kadar etkili olamasa da takımda çok etkili bir oyuncu oldu. Takımın en büyük yıldızlarından biri olan oyuncuya büyük görev düşüyor, takımının şampiyon olması için mükemmel bir performans sergilemesi gerekiyor. Geçen yıl NBA'de En İyi İkinci Takımında bulunan oyuncu, acaba bu sene En İyi Takımda mı olacak? Sezon öncesi bir maçta görev yapan 29 yaşındaki yıldız oyuncu, o maçta; 5 sayı ve 11 ribaund ile oynadı. İki yıl üst üste 2009-2010 yıllarında blok kralı olan oyuncu, 5 kerede ribaund lideri oldu. Birçok mükemmel ödüllere sahip oyuncu, birkaç ödül daha hanesine ekleyebilecek mi? Hepimiz merakla onun performansını bekliyoruz.



Geçen yıl oynadığı 41 maçın 41'inde ilk beşinde başlayan yıldız oyuncu, ortalama 29.8 dakika oynadı ve; 15.8 sayı, 10.5 ribaund, 1.1 asist ve 1.3 ribaund ile oynadı. 11 yıldır NBA'de görev yapan oyuncu kariyerinde 809 maça çıktı ve; 18.1 sayı, 12.7 ribaund, 1.5 asist ve 2.1 blok istatistiklerine sahip.

İki yıldız oyuncuya sahip olan Houston Rockets, bu sezon ne yapacak? Şampiyonluğa uzanabilecek mi? Sezonun başlamasına çok az bir süre kaldı, hepsi yakında…






                          



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder